Matematik

Lineære funktion

07. december 2014 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt blankt om hvordan skal den regnes. Er der nogen der kan hjælp?


En lineær funktion f (x)=ax+b oplyses, at grafen for funktionen går
igennem punkterne . C(-1,4)  og D(11,-2).
a) Bestem konstanterne a og b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du får to ligninger med to ubekendte:

4=a*(-1)+b og -2=a*11+b.

Isolerer vi b i den første ligning, får vi b=4+a, som vi sætter ind i den anden ligning, som giver

-2=a*11+(4+a) <=> -2=a*11+4+a <=> -6=12a <=> a=-½.

Så kan vi indsætte a=-½ i den første ligning, som giver os, at

4=(-½)*(-1)+b <=> 4=½+b <=> 3½=b.

Dermed har du, at a=-½ og b=3½.


Svar #2
08. december 2014 af alimadadi83 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.