Matematik

substitution

07. december 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

vi har y'(t)+2y(t)=5e^-2t

Hvordan kan det være den Fuldstændige løsning giver: y(t) = e^-2t(5t+c)  (hvor kommer 5t, fra? det burde vel bare være 5)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

5t er en stamfunktion til 5 , som er resultatet af (e^P(t))*q(t)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Heptan

Jeg kan godt se hvad du mener, men det skyldes at

\int 1 \ dt = t

Så når man integrerer fås:

\int 5e^{-2t} \cdot e^{2t} \ dt = \int 5 \ dt = 5t


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.