Matematik

funktion forskrift

07. december 2014 af jauvu (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder således: 

graffen for liniær funktion f går i gennem to punkter -2,2 og 6,18

bestem en forskrift for f

er kommet så langt 

Der er givet koordinatsæt for to punkter   (x1,y1) = (-2 , 2)  og  (x2,y2) = (6 , 18) . Indsætter man det første punkts koordinater i forskriften, får man

        y1 = ax1 + b , dvs.

        2 = a·(-2) + b
Indsætter man det 2. punkts koordinater, får man yderligere en ligning, så man i alt har 2 ligninger til bestemmelse af a og b.

Hvordan kommer forskriften så til at se ud, kan ikke helt se det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs så ligningssystemet i a og b.

Svar #2
08. december 2014 af jauvu (Slettet)

hvad er ligningssystemet kan du skrive det op så jeg kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er de to ligninger der fremkommer ved at indsætte de to punkters loordinater i forskriften.

Skriv et svar til: funktion forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.