Fysik

SRP - fission!!

08. december 2014 af maltebergmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP! 

Hvordan regner man dette ud:

"Udregn det teoretiske udbytte ved fission af 1 kg uran beriget til 5% U-235" 

Har virkelig brug for hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

massedefekt pr kerneomdannelse:       

          \Delta m=\left (238,050784-235,043924 \right )\; u=3,00686\; u=4,99301\cdot 10^{-27}\; kg

antal kerneomdannelser:

           N=\frac{\left (1000\; g \right )\cdot 0,05}{238,050784\; \frac{g}{mol}}\cdot \left ( 6,02214\cdot 10^{23} \; mol^{-1}\right )=1,26489\cdot 10^{23}

teoretiske energiudbytte
           
           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E=(1,26489\cdot 10^{23})\cdot \left (4,99301\cdot 10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2,99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=5,67617\cdot 10^{13}\; J=

                                                   56,7617\; TJ


Skriv et svar til: SRP - fission!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.