Matematik

Optimering

08. december 2014 af MortenJenssen3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en der kan hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af Stats

Hvad har du selv fundet ud af?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Stats

Tænkte jeg nok, du har ikke engang prøvet selv...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
10. december 2014 af MortenJenssen3 (Slettet)

#2

Tænkte jeg nok, du har ikke engang prøvet selv...

Sorry jeg ik har svaret havde andre opgaver for...
Men her
 

Vedhæftet fil:matematik1.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2014 af Stats

Hvad er det for en opgave du laver her?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2014 af Stats

Funktionen er givet ved:

\\ O(x)=0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5\\

Ved en produktion af 5000 pebernødder, får man en omkostning på:

\\ O(\mathbf{5})=0.04\cdot\mathbf{5}^3-0.5\cdot\mathbf{5}^2+2.35\cdot\mathbf{5}+7.5=11.75\\

Altså 11.750 kr. Den gennemsnitlige omkostning ved de 5000 pebernødder, kan da beskrives ved:

\\ Gennemsnitlige \ omkostninger=\frac{O(x)}{x}

\\ \frac{O(\mathbf{5})}{\mathbf{5}}=\frac{0.04\cdot\mathbf{5}^3-0.5\cdot\mathbf{5}^2+2.35\cdot\mathbf{5}+7.5}{\mathbf{5}}=\frac{11.75}{\mathbf{5}}=2.35\\

dvs. 2,35 kroner pr. pebernødde pose

Udfør med samme fremgangsmåde, produktionen af 10.000 pebernødde poser

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.