Matematik
Integralregning
Hej, Nogen der kan hjælpe med følgende opgaver. Det er integralregning
1) 4x^2+6x+2 grænserne er 5 og 2
2) x+6 grænserne er 3 og 1
3) -2x-5x+3 grænserne er 4 og 2
4) 13/√x+5x grænserne er 8 og 6
Håber nogen kan hjælpe hurtigst muligt
Svar #3
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Benyt den generelle formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .
Benyt, at hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a)
Svar #4
08. december 2014 af sumia9 (Slettet)
Jeg har fået følgende resultater
1) 225
2) 16
3) 26
4) 74,93
Men er overhovedet ikke sikker
Svar #5
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Vis dog dine mellemregninger.
Prøv at skrive opg nr 3) korrekt.
Svar #6
08. december 2014 af sumia9 (Slettet)
Er det kun opgave 3 der er korrekt?
Opgave 3)
-2x-5x+3 grænserne er 4 og 2
-2*1/2*x^2-5*1/2*x^2+3x
F(2)-F(4)=
(-2*1/2*2^2-5*1/2*2^2+3*2)-(-2*1/2*4^2-5*1/2*4^2+3*4)
-(18)-(-44)= 26
Men er de andre opgaver rigtige?
Svar #7
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Er integranden i Opg 3. virkelig -2x - 5x + 3 = -7x + 3 ?
Så er 2∫4 (-7x + 3) dx = [-(7/2)x2 + 3x]42 = -(7/2)·42 + 3·4 + (7/2)·22 - 3·2 = -56 + 12 + 14 -6 = -36 .
Du har tilsyneladende ikke forstået forklaringen for det bestemte integral i #3, og du laver også regnefejl. man skal beregne F(4) - F(2).
1) og 2) ser rigtige ud.
Svar #9
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#8
Start med at afklare, om der menes
6∫8 ((13/√x) + 5x) dx
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.


![\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{6}^{8}\left (\frac{13}{\sqrt{x}}+5x \right )dx=13\cdot \int_{6}^{8}x^{-\frac{1}{2}}\, dx+5\cdot \int_{6}^{8}x\, dx=13\cdot \left [ 2\cdot x^{\frac{1}{2}} \right ]_{6}^{8}+5\cdot \left [ \frac{1}{2}\cdot x^2 \right ]_{6}^{8}=](https://media.studieportalen.dk/images/equations/IjjWUBAAFRFMjkHOeLHI_g==.gif)
![\frac{13}{2}\cdot \left [ \sqrt{x} \right\, ]_{6}^{8}+\frac{5}{2}\cdot \left [ x^2 \right ]_{6}^{8}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/9zUiOBY8YYkBvhrl_1FlAw==.gif)