Matematik

Bestem k, så...

08. december 2014 af ShadH - Niveau: A-niveau

Vi får stillet opgaven: "Bestem k, så: A0*e-kt = A0*(1/2)t/T1/2 (det er bare fysik-formlen for aktiviteten)

Jeg ved hvilken værdi k har, og ligeledes har jeg isoleret formlen til at komme frem til k.

Når det så er sagt kan jeg ikke helt se hvordan A0*e-(ln(2)/T1/2)*t = A0*(1/2)t/T1/2

Nogen der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider med A0 og tag så ln() på hver side;

        kt = (t/T1/2)·ln(2)

hvoraf man ser

        k = ln(2) / T1/2 .


Svar #2
08. december 2014 af ShadH

Det har jeg også fået gjort. Jeg var blot interesseret i at vide hvorfor de to formler var lig med hinanden, når vi havde bestem k til at være, som du siger, k = ln(2)/T1/2

Muligvis overfortolker jeg opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 bestemte jeg k så at de to udtryk er identiske. Så er det vel klart, at når k er bestemt på den måde, vil de to udtryk være identiske.


Skriv et svar til: Bestem k, så...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.