Matematik

RSA KRYPTERING

09. december 2014 af martin122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået til opgave at bestemme den offentlige nøgle og den hemmelige nøgle hvor jeg har tallene; 

p=71

q=53

og jeg har e=103

Jeg ved at jeg finder phi(n) ved at sige: phi(pq)=(p-1)(q-1)

hvilket giver: phi(pq) = (53-1)*(71-1)=3640

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af peter lind

Med så små tal, kan du nemt teste alle muligheder igennem i et regneark eller program.

Ellers skal du bruge Euklids udvidede algoritme


Skriv et svar til: RSA KRYPTERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.