Fysik

Klippeblok

09. december 2014 af Manpei (Slettet) - Niveau: A-niveau

En klippeblok skal slæbes vandret langs jorden ved hjælp af et tov, der er bundet rundt om den. Bestem den vinkel, trækretningen skal denne med bevægelsesretningen for at trækkraften skal være mindst mulig - Nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af hesch (Slettet)

Du skal kende gnidningskoefficienten, μ.

Antag at Ftyngde = 1

Trækker du med kraften F i en vinkel på α, finder du:

Flodret = F * sin α

Fvandret = F * cos α * ( 1 - Flodret ) * μ      (substituer Flodret)

F = √(Flodret2 + Fvandret2)

Find minimum for F(μ,α).

(tror jeg nok giver mening).


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Rettelse:

Fvandret = F * cos α * ( 1 - Flodret ) * μ    →

Fvandret = F * cos α = ( 1 - Flodret ) * μ      (substituer Flodret)

(Det er snart jul, det er sætternissen)


Skriv et svar til: Klippeblok

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.