Matematik
Uendelige rækker
Hej alle,
Jeg har lige lært om partial-metoden, hvor man finder summen af en uendelig række, hvorefter man kan bestemme om rækken er konvergent/divergent. Hvilke typer af rækker kan man bruge denne metode til? Har ind til videre stødt ind i typerne "telescoping series", "harmonic series", "geometric series"
Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Måske tænker du på afsnitsfølgen sn = ∑nj=1 aj . Hvis afsnitsfølgen {sn} er konvergent med grænseværdi s , siges rækken ∑∞j=1 aj at være konvergent med sum s .
Det er i nogle lærebøger definitionen for konvergens af en uendelig række. Man kan i princippet benytte det på mange forskellige slags rækker.
Skriv et svar til: Uendelige rækker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
