Fysik

Isoterm tilstandsændring

10. december 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En som kan hjælpe mig med det sidste spørgsmål, om hvor mange cm stemplet bevæger sig? Jeg sidder fast :)

Det giver 9,68 cm i facitlisten :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du har 

p1V1=p2V2

hvor du kan indsætte start volume, tryk og slut tryk og finde volumen. Jeg får det til 

h = 6.43 cm

hvis du læser opgaven som stemplet anden gang belastes med 120 N. Det er åbenbart implicit, at denne kraft er oveni den oprindelige kraft(altså 170 N) hvormed 

h = 9.68 cm

Udregninger:

p1 = 1.01325 bar + 50*(N)/(24*(cm^2)) = 1.22 bar

p2 = 1.01325 bar + 70*(N)/(24*(cm^2)) = 1.72 bar

1.22 bar * 800 cm3 = 1.72 bar * v <=> h = (800-v)/24 = 9.683 cm


Svar #2
11. december 2014 af Redub (Slettet)

Arrrh - det var heller ikke til at vide :) 1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isoterm tilstandsændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.