Matematik

Kvadratrod

10. december 2014 af Qwerr (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej

Nogen der ved hvordan man kan regne en kvadratrod i hovedet?

Fx at kvadratroden af 42,24 er 6,5??

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af SuneChr

Man skal være en troldmand for at kunne uddrage kvadratrødder af tal, som ikke er kvadrattal.
Regn  6,52  ud og se, om det giver 42,24. Kaldes for kvadratrodsprøven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#2

Man skal aldrig udelukke noget, som muligvis findes.

Desuden findes der mange menneskelige-regnemaskiner, som er ufattelige gode til hovedregning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den simpleste algoritme til at finde den positive rod i ligningen   x2 = a, hvor a > 0 , er nok den såkaldt babyloniske metode, hvor man vælger et tal x0 passende tæt på og så itererer man

         x_{n+1}=\frac{1}{2}\left (x_{n}+\frac{a}{x_{n}}\right )

men det er nok tvivlsomt om det ligefrem indbyder til hovedregning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2014 af SuneChr

# 3
Må passende være for en overtroldmand af 1. grad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2014 af larsenlottesen (Slettet)

#3

øø, andersen, du burd nok tænke på trådstarters matematik niveau? Det du hentyder til er slet og atter slet ikke på trådstarters niveau. Dette er selvfølgelig ikke muligt for en 9. klasse elev at lære. Jeg formidler det du snakker om kun forvirrede personen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Metoden er da ganske simpel at bruge og faktisk ret effektiv. Det drejer sig udelukkende om at dividere og addere.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2014 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.