Fysik

lys og atom

10. december 2014 af Y2015 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan svar dette spørgsmål?

Hvad er frekvensen af den foton, der udsendes fra hydrogenatomet, når elektronen springer fra 7.

energiniveau til 2. energiniveau?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af mathon

        Balmer:

                  \frac{1}{\lambda }=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{7^2} \right )

                 f=c\cdot \frac{1 }{\lambda }=c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{49} \right )

                 f=\left (2,99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1,09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )\cdot \frac{45}{196}


Svar #2
10. december 2014 af Y2015 (Slettet)

Mange tak for dit svar. Jeg kender formlen, men jeg vidste ikke den skal bruges her.

Nu står jeg med et spørgsmål som ligner af den. Kan du muligvis svar den også?

En emitteret foton fra et hydrogenatom har bølgelængden 5.907 nm.

Hvilken bane befinder elektronen sig herefter i, når atomet inden elektronovergangen befandt sig i bane

nummer 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs så ligningen

        \frac{1}{\lambda }=R_{db}\left ( \frac{1}{n^{2}}-\frac{1}{9^{2}} \right )

som en ligning i n .


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2014 af mathon

                   \frac{1}{(5907\cdot 10^{-9}\; m)\cdot (1,09737\cdot 10^{7}\; m^{-1})}=\frac{1}{n^2}-\frac{1}{81}

                    0,015427+\frac{1}{81}=\frac{1}{n^2}

                    0,027773=\left (\frac{1}{n} \right )^2           

                    0,166651=\frac{1}{n} \right

                    6,00056=n

Elektronen spriger fra "bane" 9 til "bane" 6.

                   

             


Svar #5
10. december 2014 af Y2015 (Slettet)

Mange tak skal du have. :)


Skriv et svar til: lys og atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.