Fysik

Lys og Atom

10. december 2014 af Y2015 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der kan fortælle mig hvilke formler skal jeg bruge for at beregne dette spørgmsål og gerne have en guide omkring hvordan tegnes det?

Beregn fotoenergien, lysets bølgelængde og frekvensen i overgangen fra tilstand n=3 til n=1 i et hydrogenatom. Til sidst lav en tegning som viser før og efter tilstande. (gerne bare høre hvordan tegnes.)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge Rydbergformlen som du fik i din anden tråd sammen med   Efot = h·f , og c = λ·f .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af mathon


                 E_{foton}=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{{n_{1}}^{2}} -\frac{1}{{n_{2}}^{2}}\right )

                 E_{foton}=\left (13,6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{{n_{1}}^{2}} -\frac{1}{{n_{2}}^{2}}\right )

                 E_{foton}=\left (13,6057\; eV \right )\cdot \left (1 -\frac{1}{{3}^{2}}\right )

                 E_{foton}=\left (13,6057\; eV \right )\cdot\frac{8}{9}=12,0939\; eV=1,93766\cdot 10^{-18}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af mathon

                 E_{foton}=h\cdot f

                 f=\frac{E_{foton}}{h}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2014 af mathon

                  \lambda \cdot f=c

                  \lambda =\frac{c}{f}


Skriv et svar til: Lys og Atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.