Fysik

Termisk energi

11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - skal op mundtlige fysik eksam snart så har rigtige mange spørgsmål

hvad vil det sige at : 
hvordan kan man snakke om termisk energi generelt og hvad SI-enheden er ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af mathon

                   Q=m\cdot c\cdot \Delta T               SI\! \! :\; \;    \begin{array} {|c|c|c|c|} Q&m&c&\Delta T\\ \hline kJ&kg&\frac{kJ}{kg\cdot K}&K \end{array}


Svar #2
11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

hvad står Q for ?
m er masse og c er varmekapacitet eller specifik varmekapacitet ?
og hvad står dalta T for ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2014 af mathon

               Q er den termiske energi
               \Delta T er temperaturændringen


Svar #4
11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

det vil sige den termisk energi er lige med massen gange ? og gange temperaturændringen :/?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2014 af hesch (Slettet)

#1:   SI-enheden for (termisk) energi, må være J ( ikke kJ ), da

1J = 1 kg*m2/s2    ( alle enheder er SI-enheder ).


Svar #6
11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

#5 
Hvad  mener du ?

hvad betyder den lille c ?
 Q=m*c*delta T


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. december 2014 af mathon

    c er den specifikke varmekapacitet.


Svar #8
11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

til #7
#5 skiver om : 

SI-enheden for (termisk) energi, må være J ( ikke kJ ), da

1J = 1 kg*m2/s2    ( alle enheder er SI-enheder )

skal jeg så ikke tage det som kj ? o.O 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2014 af mathon

                                SI\! \! :\; \;    \begin{array} {|c|c|c|c|} Q&m&c&\Delta T\\ \hline \mathbf{\color{Red} J}&kg&\frac{\mathbf{\color{Red} J}}{kg\cdot K}&K \end{array}


Svar #10
11. december 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

okay så , en termisk energi er varme energi eller en indre energi ?

og den har formlen :

Q=m\cdot c\cdot \Delta T  
Som er :
Q er termisk energi = masse gange med specifik varmekapacitet gange temperatur ændring og SI-enhederen er :

Q/J 
j=joul

m/kg
m=masse
kg=kiliogram

c/j/ kg*K 
K=kelvin
delta T divider K 

er det divider eller fx. masse pr killiogram ?

og hvornår kan man brug de Si-enheder til hvad ? 


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.