Fysik

Neutrontætheden

11. december 2014 af JJSSMM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er meget i tvivl om hvordan denne opgave laves:

Den simple reaktormodel er karakteriseret ved værdierne for generationstiden T og den effektive multikationskonstant k.

-  For en letvandsreaktor antages det, at T = 60 ms og k = 1,0001. Med hvilken faktor stiger neutrontætheden og dermed effekten på et sekund?

-  Er en sådan stigning acceptabel?

På grund af de forsinkede neutroner er generationstiden i praksis 0,051 s.

- Hvad bliver i dette tilfælde stigningen i effekten på et sekund? 

Har prøvet at udregne den med formlen N_ny=k*N_gammel som også kan skrive som en eksponentielfunktion N(n)=N_0*k^n, men synes ikke det giver nogen mening. 


Skriv et svar til: Neutrontætheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.