Matematik

Problemregning

11. december 2014 af jordenssalt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i gang med at lave en problemregning og så er der en opg som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave. 
I opgaven står der følgene:

Rytterne skal trække lod mellem et antal heste.
Antallet beregnes således:

1 hest pr. 2 ryttere + 
1 hest pr. påbegyndte gruppe af 10 ryttere.

Hvor mange heste skal der være til 22 ryttere

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

1 hest pr. 2 ryttere +                                           divider antal ryttere med 2
1 hest pr. påbegyndte gruppe af 10 ryttere        divider antal ryttere med 10 og rund op til næste hele tal

Læg de to resultater sammen.


Svar #2
11. december 2014 af jordenssalt (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt. 

Skal jeg dividere 2 og 10 med 22 og lægge dem sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej det er omvendt. Antallet af ryttere er 22. Man skal dividere 22 med 2, og derefter 22 med 10 (der rundes op til næste hele tal), hvorefter man lægger de to resultater sammen.


Svar #4
11. december 2014 af jordenssalt (Slettet)

Er det sådan her?

22/2=11
22/10=2,2
2,2+11=13,2 som afrundes til 13


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, næsten.

22/10 = 2,2 der rundes op til 3

11+3 = 14 heste.


Svar #6
11. december 2014 af jordenssalt (Slettet)

nårh okay :D  TUSIND tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.