Fysik

En fiskekutter

12. december 2014 af Martin071197 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Står og har porblemer med en fysik opgave, så ville høre om der var nogle kloge hoveder der kunne hjælpe mig.

En fiskekutter, som vejer 15 tons, skal trækkes op på stranden. Det sker ad et par lange skinner, som danner en vinkel på 12 grader med vandret. En wire fastgøres i kutteren, og en motor trækker den langs skinnerne med en fart på 0,10m/s. Gnidningskraften mellem kutteren og skinner er 44 kN.

Beregn det samlede arbejde, trækkraften har udført, når kutteren er trukket 30 meter.

Med hvilken effekt har trækkraften udført dette arbejde?

Trækmotoren består af to selvstændige elektromotorer, som trækker på samme aksel. Begge elektromotorer er tilsluttet 400 v, og strømstyrken gennem hver af dem er 18 A.

Beregn trækmortens nyttevirkning.

Håber i kan hjælpe og tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af mathon

Tegn skråplanet og få overblik over de virkende kræfter.

Indse, at
                                     F_{res}=m\cdot g\cdot \sin(12^{\circ})+(44\; kN)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2014 af mathon

Udført arbejde A over de 30 m:
 

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A=\overrightarrow{F_{res}}\cdot \overrightarrow{s}=F_{res}\cdot s\cdot \cos(\overrightarrow{F_{res}},\overrightarrow{s})=\left (74,6254 \; kN \right )\cdot (30\; m)\cdot \cos(0)=1350,63 \; kJ

                               


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2014 af mathon

Kraftens effekt:

                                 P=\overrightarrow{F_{res}}\cdot \overrightarrow{v}=F_{res}\cdot v\cdot \cos(0)


Svar #4
18. december 2014 af Martin071197 (Slettet)

tak for det


Skriv et svar til: En fiskekutter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.