Matematik

Vektorer

13. december 2014 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, jeg er meget i tvivl om. 

Om to vektorer og b gælder at 

længen af a = 7 

længden af b = 3

og skalarproduktet af a * b = 2

En vektor v er bestemt ved v = 4a+5b

Beregn a*v

Beregn længden af v

Jeg håber, der er en, der vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af peter lind

Det er almindelige kendte regneregler du skal bruge for at udregne a·v så hvad er problemet ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2014 af mathon

                      \vec{a} \cdot \middot \vec{v }=\vec{a}\cdot (4\vec{a}+5 \vec{b})=4\left |\vec{a} \right |^2+5\cdot \left (\vec{a }\cdot \vec{b} \right )=4\cdot 7^2+5\cdot 2


Svar #3
13. december 2014 af pige5 (Slettet)

Tak for hjælpen  mathon :-) 

Så tror jeg også, jeg har regnet ud, hvordan man laver den anden :-) 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.