Fysik

Damptryk i en slange

14. december 2014 af JHGT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at finde en formel for mig, ved at hvordan jeg regner til de 10,3m, men ved ikke hvad jeg skal derfra:
Som vi har set, er den teoretiske vandsøjlehøjde for ferskvand ved et barometertryk på 1 atm, 10,3
m (se Torricellis forsøg side 61).
Hvis damptrykket af vandet inde i slangen er på 2063 Pa, hvad er da vandsøjlens faktiske højde?
Hvad er temperaturen omtrent af vandet og luften i slangen?
Til at få 10,3 er der lavet P = roh*h*g
h=p/roh*g
h= 101300 Pa / 1000kg/m^3*9,82N/kg = 10,3m


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Ad: "Hvad er temperaturen omtrent af vandet og luften i slangen?"

Du skal google/konsultere en "damptabel".  Det er en speget affære, som man slår op.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2014 af Heptan

Skal man ikke bare indsætte det nye damptryk i din ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2014 af Lurch (Slettet)

Uden at kende opsætningen af systemet præcist, så antager din første beregning at der er vakum inde i barometeret og 1 atm udenfor. Derfor ar det resulterende tryk på væske P =101300 Pa - 0 Pa. Hvis der er et damptryk inde i braometeret, er der ikke længere vakuum og det resulterende tryk er nu....?


Svar #4
16. december 2014 af JHGT (Slettet)

Har fundet ud af det, men ellers tusinde tak for svaret!


Skriv et svar til: Damptryk i en slange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.