Matematik

matematik B opgaver

14. december 2014 af emilieøstergård (Slettet) - Niveau: B-niveau

håber at  nogen kan hjælpe

Vedhæftet fil: 222.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af peter lind

Løs ligningen f(x) = 0. Brug et CAS værktøj til det.

ligningen for tangenten til en gra for funktionen f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

        f(x) = (1/4)x3 -x2 -x +4 = 0 ,

der er ækvivalent med ligningen

        x3 - 4x2 -4x + 16 = 0 .

Hvis ligningen har en rational rod p/q , vil der gælde, at p går op i 16, og q går op i 1 . De mulige rationale rødder skal altså søges blandt tallene ±2 , ±4 , ±8 og ±16 . Her finder man let, at x = 2 er en rod, og man kan derfor faktorisere venstresiden i ligningen

        (x - 2)·(x2 -2x -8) = 0

der igen kan faktoriseres

        (x - 2)·(x - 4)·(x + 2) = 0 .

Herefter kan den mindste rod udvælges.


Svar #3
15. december 2014 af emilieøstergård (Slettet)

er der mulighed for at de kunne forklare mig den på en anden måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad forstår du ikke ved forklaringerne ovenfor?


Skriv et svar til: matematik B opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.