Matematik

Euklids modificerede algoritme

15. december 2014 af number1boss (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey SP

Jeg er godt igang med SRP, faktisk næsten færdig men jeg bøvler lige med Euklids modificerede algoritme, hvor jeg er gået i stå ved regel 1.

Der står at 120 $ 77 = 43 men hvad betyder $ i matematik sproget og hvordan regnes det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2014 af SuneChr

Der skal sikkert stå
120 ≡ 77 (mod 43)       Læses: 120 er kongruent med 77 modulo 43

Det betyder, at 43 går op i (120 - 77)          eller
120 og 77 har samme rest ved division med 43


Svar #2
15. december 2014 af number1boss (Slettet)

#1 jeg takker og bukker :D


Svar #3
15. december 2014 af number1boss (Slettet)

nu står der så længere nede at for at teste om vi har fået det rigtige resultat, så kan vi teste det, så vi ledte efter et tal der ganges med 77 giver rest 1 ved division med 120: 77*53 $ 120 = 1

hvordan skal den regnes ud?

p.s den er regnet ud men vil gerne have stillet det op på en anden måde, så jeg undgår $


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af SuneChr

120 skal så gå op i (77·n + 1)     n ∈ N
77·67 + 1 = 120·43


Skriv et svar til: Euklids modificerede algoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.