Matematik

Hjælp - Koordinater og vinkel

15. december 2014 af Joha3909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Sidder med denne opgave til i aften men sidder fast... jeg har prøvet a) og har reduceret til: x=4*sin(x)+2

Men at finde koordinaterne til skæringspunktet på g og f altså A kan jeg ikke finde ud af..


Anyone? :)

Vedhæftet fil: 1233.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af peter lind

Den ligning kan ikke løses analytisk. Brug et CAS værktøj


Svar #2
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Jeg har maple? eller graph?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2014 af peter lind

Brug maple


Svar #4
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Men hvordan? jeg syntes ikke kan kunne finde nogen løsning andet end denne:
[[x = RootOf(_Z - 4 Sin(_Z) - 2)]] ?
 


Svar #5
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2014 af SimonSO (Slettet)

Du kan jo altid bruge 

http://cossincalc.com/


Svar #7
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Simon, se lige opgaven før du kommentere...


Svar #8
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

        2·sin(x) + 1 = (1/2)x

dvs.

        sin(x) = (1/4)x - (1/2)

Denne lignings løsning nær x = 3 kan findes ved iteration:

        xj+1 = π - sin-1((1/4)xj - (1/2))

hvor man starter med at gætte   x1 = 3 . Efter ca 12 iterationer finder man løsningen med 6 decimaler til

        x ≈ 2,911658


Svar #10
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Hmm, jeg ved vi ikke har haft om iteration så tror ikke det kan gøres med det i mit tilfælde, er der andre måder det kan gøres på? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du må jo så benytte dig af et andet CAS-værktøj (som sikkert benytter iteration for at finde løsningen). De fleste CAS-værktøjer har en solve-kommando til at løse ligninger. Læs manualen til dit CAS-værktøj.


Svar #12
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Det har jeg prøvet så kommer jeg frem til det som står i #4


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det må du jo så manipulere, så du kan få talværdien for roden nær x = 3.


Svar #14
15. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

har fundet ud af det, mange tak! :D


Skriv et svar til: Hjælp - Koordinater og vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.