Fysik

Halveringstykkelse og absorptionskoefficient

15. december 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem halveringstykkelsen X1/2 og absorptionskoefficenten my er X1/2=ln(2)/my 
Hvordan kan jeg bevise formlen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af peter lind

I = I0e-μx

ved halveringstykkelsen er strålingen halveret så

½I0 = I0*e-μ*x2

hvor x2 r halveringstykkelsen

prøv selv derfra


Svar #2
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Hvorfor siger man 1/2I0 og x2 ?


Svar #3
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Jeg er nemlig ikke helt med.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af peter lind

Hvis x er halveringstykkelsen x2 bliver strålingen halveret  I = ½I0. Sådan er halveringstykkelsen defineret. Det er blot det jeg sætter ind i formlen
 


Svar #5
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig komme videre. Skal jeg bruge nogle regneregler?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2014 af peter lind

Forkort I0 ud. Tag derefter logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #7
15. december 2014 af hioghi (Slettet)

Det hjalp. Mange tak 


Skriv et svar til: Halveringstykkelse og absorptionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.