Matematik

SRP

15. december 2014 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. (Undskyld jeg har lavet et par opslag i træk). 

I en Enigma er der 100.391.791.500 mulige indstillinger for plugboardet, 676 mulige ringindstillinger for rotorerne, 6 mulige rækkefølger for rotorerne og dermed også 263 rotororienteringer, er der derfor godt 7,16 trillioner mulige startindstillinger. 

Men er der nogen der kan forklare mig, hvorfor der er 676 mulige ringindstillinger. Er der en matematisk begrundelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk at 676 = 262 .


Svar #2
15. december 2014 af Ferhat2765 (Slettet)

Men hvis jeg så skal finde ud af, hvor mange ringindstillinger der er i dette eksempel hvad skal jeg så gøre:

Da vi ved at der er 3 scramblere/rotorer vil antallet af rækkefølger være: 3·2·1=6. Da hver rotor i dette eksempel kan indstilles på 4 måder, vil antallet af forskellige kombinationer være: 4^3=64. Ved plugboardet/koblingstavlen, bliver der anvendt 4 ledninger.?


Skriv et svar til: SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.