Matematik

hjælp haster statistik

16. december 2014 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Spørgsmål 2
Hvad er sandsynligheden for, at mindre end 5 af 20 tilfældigt udvalgte emner har en samlet
behandlingstid på under 135 sekunder?

p=10%

p(x< eller = 4 givet n =20 og p=0,10 ) hvordan udregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af SuneChr

\sum_{j=0}^{4}\binom{20}{j}\cdot 0,1^{j}\cdot 0,9^{20-j}


Svar #2
16. december 2014 af bokaj123

hvor j er hvad og hvordan udregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2014 af SuneChr

Produktsummen består af de fem led, hvor j = 0, 1, 2, 3, 4
Et CAS værktøj eller Excel er en god hjælp, som kan udregne det samlet.


Svar #4
16. december 2014 af bokaj123

kan man ikke regne dem ud en efter en? eller er der en anden smart måde måske komplementær hændelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2014 af SuneChr

Man kan udregne leddene ét for ét ved først at sætte j = 0, dernæst j = 1 , ... , j = 4
Komplementærhændelsen er summen fra j = 5 til j = 20. Det er en omvej med seksten led.


Svar #6
16. december 2014 af bokaj123

så man kan sige at man ligger sandsynligheden for at det sker 1-4 gange (sandsynligheden for 1 emne + p2 + p3 + p4 ) hvilken form for fordeling er det?


Skriv et svar til: hjælp haster statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.