Fysik

hvor meget kulhydrat forbrændes pr.sek

16. december 2014 af hehi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens jeg står i den sure situation at jeg skal til eksamen i morgen, og der er en opgave der driller, håber i kan hjælpe.   

Antag at vandet opvarmes ved forbrænding af kulhydrat i kroppen, og beregn massen af den kulhydrat, vi har brugt for at opvarme vandet. Kulhydrats brændværdi er 17kJ/g

Hvor meget kulhydrat forbrændes pr. sekund under denne antagelse??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af mathon

Du må have oplysning om det menneskelige legemes væskefase.


Svar #2
16. december 2014 af hehi (Slettet)

1,05 kg vand.

det er en hånd der stikkes i 1,05kg vand og dermed ændres temperaturen.

0:00 min er vandet 13,9 grader

10:00 min er vandet 19,3 grader


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2014 af mathon

Beregn vandets modtagne energi E_{mod}
og sæt den lig med den afgivne energi
(husk enheder!)
                                                                                        E_{af}=E_{mod}
                                                     m_{kulhydrat}\cdot \left (17000\; \frac{J}{g} \right )=m_{vand}\cdot c_{vand} \cdot \Delta T

Beregn mængde kulhydrat pr. sekund.

                                                           

                                    

                                                          


Svar #4
16. december 2014 af hehi (Slettet)

tusinde tak :D


Svar #5
16. december 2014 af hehi (Slettet)

hvad er 1700J/g


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2014 af mathon

Jeg skrev
                      17000\; \frac{J}{g}


Svar #7
16. december 2014 af hehi (Slettet)

men ved ikke hvad det er


Svar #8
16. december 2014 af hehi (Slettet)

1,05kg*4,185*(19,2grader-13,9grader) = 23,26J 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2014 af mathon

17 kJ/g er den energimængde, der frigives ved "håndforbrænding" af 1 g kulhydrat.

                 m_{kulhydrat}\cdot \left (17\; \frac{kJ}{g} \right )=m_{vand}\cdot c_{vand} \cdot \Delta T

                m_{kulhydrat}\cdot \left (17\; \frac{kJ}{g} \right )=(1,05\; kg)\cdot \left (4,186\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (5,4\; K)

               

  


Svar #10
16. december 2014 af hehi (Slettet)

ja så får jeg 23,73, men det er jo J. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2014 af mathon

              m_{kulhydrat}\cdot \left (17\; \frac{kJ}{g} \right )=(1,05\; kg)\cdot \left (4,186\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (5,4\; K)=23,7346\; kJ

              m_{kulhydrat}=\frac{23,7346\; kJ}{17\; \frac{kJ}{g}}=1,39615\; g

Beregning af kulhydratmængde pr. sekund:

              \frac{m_{kulhydrat}}{600\; s}=0,002327\; \frac{g}{s}=2,327\; \frac{mg}{s}


Svar #12
16. december 2014 af hehi (Slettet)

årrrh du er min redning:) nu forstår jeg det hele... tusinde tak


Skriv et svar til: hvor meget kulhydrat forbrændes pr.sek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.