Matematik

Reducere

18. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

Hvad betyder det, når der er to kvadratet over hinanden, og hvordan reducerer man disse udtryk?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af peter lind

Hvis du skriver det som potenser er det nemmer at se (a½)1/3


Svar #2
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt?
Og hvad betyder det når der står et tal nede ved logaritmen? Det har jeg aldrig oplevet. Hvilke regneregler skal man følge i sådan en situation?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af peter lind

Hvis du bruger potensreglerne får du (a½)1/3 = a½*1/3

Hvis der for eks. står ln2(x) betyder det logaritmen med grundtallet 2. Der gælder så ln2(2) = 1


Svar #4
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvordan ville du formulere den generelle regneregler? Det er godt med et konkret eksempel, men vil bare gerne forstå den i andre sammenhænge :-)

Svar #5
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

3#:Hvor får du a fra? Vi har kun x og y?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2014 af peter lind

(ab)c = ab*c


Svar #7
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Jeg kender den regneregel.
Jeg mente mere den med logaritmen:-)?

Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2014 af peter lind

For logaritmen er det ikke en regneregel; men en definition. Generelt gælder lna(x) er logaritmen med grundtallet a, hvilket betyder at lna(a) = 1


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at ln(x) altid betyder logaritmen med basis e, dvs. den naturlige logaritmefunktion. Man benytter kun basisangivelse ved logb(x) , der betyder logaritmefunktionen med basis b .

Man skal i opg 3. reducere    log10(4√10) = log10(101/4) .

Her kan man benytte, at logb(ba) = a .


Svar #10
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvad hvis man log 64 med basis 2? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så benytter man, at 64 = 26 .


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.