Fysik

Hydrogenlinier

19. december 2014 af aasda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg er i en fysikrapport omkring gitterligningen, hvor vi blandt andet har målt på en balmerlampe, der har noget med hydrogen at gøre. Men i mit teoriafsnit skal jeg reddegøre for 'hydrogenlinier' og for at være ærlig fatter jeg ingenting af det. Er der én som på en simpel måde, vil forklare mig noget om hydrogen som lys. Så vil jeg blive yderst glad! 

Mvh 

Mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2014 af mathon

Gitterligningen kan benyttes til bestemmelse af hydrogens forskellige bølgelængder.

                                       \lambda =\frac{d}{n}\cdot \sin\left ( \theta _n \right )

Balmerformlen kan  - med kendt bølgelængde - for hver spektrallinje benyttes til at beregne, hvilket energiniveau elektronen springer fra:

                                       \frac{1}{\lambda} =R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{{n_{2}}^{2}} \right )

                                       n_2=\sqrt{\frac{4R_{db}\cdot \lambda }{R_{db}\cdot \lambda-4 }}


Skriv et svar til: Hydrogenlinier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.