Matematik

Talrækker

29. december 2014 af palo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal finde det næste tal i talrækken  2     5      19   hvad er de næste 2 tal? Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert mange forskellige muligheder, specielt, når der kun gives 3 tal. Har du skrevet de viste tal korrekt?


Svar #2
29. december 2014 af palo (Slettet)

Ja de er rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2014 af LeonhardEuler

Er du sikker på at der ikke er flere tal i rækken? For lige nu er der som #1 nævner mange forskellige muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan forsøge at antage, at 2.-ordensdifferensen er konstant.

Vi går ud fra, at der ikke er "huller" mellem 2 og 5 og mellem 5 og 19 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2014 af SuneChr

Med tre givne størrelser som udgangspunkter
a1 = 2
a2 = 5
a3 = 19
skal findes
a4  og  a5
Man kan tilpasse en 2.gradsfunktion til de givne punkter
an = an2 + bn + c       n ∈ N
Ved at løse de tre ligninger for n = 1, 2 og 3   fås
a = 11/2        b =  - 27/      c = 10
Beregn nu a4 og a5 efter denne model.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. december 2014 af Soeffi

Primtal: du starter med 2 og går 2 primtal frem til 5 og dernæst 5 primtal til 19. Det næste er således det 19. primtal efter 19 eller 103 og det næste igen 733. Se http://www.duda.dk/Grundfag/Matematik/Primtal/primtal.html


Svar #7
30. december 2014 af palo (Slettet)

Det var lige de tal jeg skulle bruge. Tusinde tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Talrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.