Matematik

bestem tallet k

30. december 2014 af meta246 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder så ledes

" i en bestemt befolkning er der sig at være konstant 9% med seglcelleanæmi i en ny generation. antag, at alle med henotypen ss dør af seglcelleanæmi inden kønsmoden alder, samt at k% af individer med genotypen SS dør inden kønsmoden alder af malaria, mens dødeligheden er den samme for alle tre genotyper med med hensyn til andre sygsomme. bestem tallet k."

jeg ved allerede nu at jeg skal bruge formlen (1/2)*2pq/(1-k/100)p^2+2pq
jeg har allerede ogsåå tallene der skal indsættes 0.21/(1-k/100)o,49+0,42

dette skulle give 0.3 

jeg ved at løsningen af ligningen giver 42.86 men jeg har ingen ide om hvordan jeg kommer frem til dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2014 af SuneChr

\frac{0,21}{(1-\frac{k}{100})\cdot 0,49+0,42}=\frac{0,3}{1}
Gang over kors.  (Begge led i nævneren skal ganges med 0,3)
Isolér så først (1 - k/100)
Isolér derefter    k/100
Isolér til sidst  k


Svar #2
30. december 2014 af meta246 (Slettet)

jeg er ikke helt med??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2014 af Heptan

Du har selv skrevet ligningen op og sagt højresiden skulle være 0,3. Løsning af ligningen giver så 42,86 og #1 forklarer hvordan man løser ligningen.

Eller er det selve formlen du har spørgsmål til ??


Svar #4
31. december 2014 af meta246 (Slettet)

tror det er formlen "(1-k/100)" jeg for står ikke dette. 


Skriv et svar til: bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.