Fysik

Gaslove

06. januar 2015 af Peter711 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg er lidt forvirret med Gaslove og idealgases, hvad er forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2015 af mathon

En gas er en luftart.

Opfylder gassen - i ikke for komprimeret tilstand - idealgasloven,
kaldes den en ideal gas.
 

Idealgasligningen:

                               p\cdot V=n\cdot R\cdot T
hvoraf de enkelte gaslove kan udledes.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2015 af peter lind

Idealgaslovene gælder kun for "tynde" gasser. Hvis gasserne presses meget sammen begynder molekylernes størrelse og kræfterne mellem dem at spille en rolle. Der findes en mere generel gaslov, som går over til idealgasloven for "tynde" gasser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2015 af mathon


                                    \small \begin {array} {|c|c|c|c|c|} p&V&n&T \\ \hline \frac{nRT}{V}&\frac{nRT}{p}&\frac{pV}{RT}&\frac{pV}{nR}\\ \end{array}

.

                                    \small \begin {array} {|c|c|c|c|c|} p&\rho &T&M \\ \hline \frac{\varrho RT}{M}&\frac{pM}{RT}&\frac{pM}{R\rho }&\frac{\rho RT}{p}\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2015 af peter lind

http://en.wikipedia.org/wiki/Van_der_Waals_equation kan du se en andengasligning


Skriv et svar til: Gaslove

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.