Matematik

Stamfunktionerne til 2√x og 1/4x^2

07. januar 2015 af Sommeredelguf - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Jeg sidder og er i gang med en mat-aflevering. Jeg skal finde arealet mellem to funktioner hhv. f(x)=2√x og g(x)=1/4x^2

..... Jeg mangler bare at finde stamfunktionerne til de to funktioner for at kunne finde arealet.

Håber der er nogle som kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt det generelle udtryk for stamfunktionen til en potens.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2015 af LeonhardEuler

Omskriv  √x = x1/2   og   1/x2 = x-2  og benyt rådet i #1. 


Skriv et svar til: Stamfunktionerne til 2√x og 1/4x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.