Fysik

Ioniseringsenergi

08. januar 2015 af jones8835 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle der ser med,

Jeg sidder med en opgave der lyder: 

Find den længst mulige bølgelængde for en foton, som kan ionisere He+?

Først skal du finde ioniseringsenergien for He+.

ioniseringsenergien udregnes ved formlen E = k/n2 

Jeg har forinden udregnet energierne for de første 5 energi niveaur n: 1 = 54,47eV,2 = 13,62eV,                 3 = 6,05eV,4 = 3,41eV, 5=2,18eV
Mit problem er, at jeg ikke er sikker på selve udregningen af ioniseringsenergien. jeg har at formlen             bølgelængde= h x c / En - Emen hvad der skal indsættes på pladserne En og Em er jeg i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

Ioniseringsenergien for He+ er 54,4 eV      se
http://www.nbi.ku.dk/spoerg_om_fysik/fysik/bohrmodelionisation/

.

                   E_{foton}\cdot \lambda _{max}=h\cdot c=1239,84 eV\cdot nm

                   \lambda _{max}=\frac{1239,84 eV\cdot nm}{54,4\; eV}=22,7912\; nm


Svar #2
08. januar 2015 af jones8835 (Slettet)

Tak for svaret og linket, det løste en del spørgsmål. 


Skriv et svar til: Ioniseringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.