Fysik

Fællestemperatur

08. januar 2015 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har en formel for beregning af fællestemperatur.

Nu er der et snyde spørgsmål, hvor der er beregnet en fælles temperatur, men jeg mangler massen af kobber.

Masse vand = 3,82

Masse kobber = ?

Grader vand = 15,9

Fælles grader = 18,7

Hvordan beregner jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af hesch (Slettet)

Du indsætter massen af kobber = x  i din formel.

Isolèr herefter x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2015 af hesch (Slettet)

#1:   Du mangler oplysning om kobberets temperatur i  #1.


Svar #3
08. januar 2015 af Juliane27 (Slettet)

Kobbers temperatur er 200.

Jeg er stadig ikke helt med. Altså jeg har jo alle oplysninger om vand. Er det så kun i formlen med kobber jeg skak isolere? Kan du vise mig det måske? ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2015 af hesch (Slettet)

Tfælles = ( mcu * ccu *  Tcu + mvand * cvand * Tvand ) / ( mcu * ccu + mvand * cvand )   

( Det var lige een jeg rystede ud af ærmet, håber den er rigtig ? )

Du kender alle værdier i formlen, undtagen mcu .

Indsæt kendte værdier i formlen, og isolèr mcu .


Svar #5
09. januar 2015 af Juliane27 (Slettet)

Jeg er bare i tvivl om hvordan jeg isolerer denne m cu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2015 af hesch (Slettet)

#5:  Udtrykket:

Tfælles = ( mcu * ccu *  Tcu + mvand * cvand * Tvand ) / ( mcu * ccu + mvand * cvand )  

kan skrives på formen:

A = ( B*mcu + C ) / ( D*mcu + E )    =>          ( B = ccu * Tcu , osv. )

A*D*mcu + A*E = B*mcu + C          =>

(A*D - B)*mcu = C - A*E                 =>

mcu = ( C - A*E ) / ( A*D - B )


Skriv et svar til: Fællestemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.