Fysik

En lednings temperaturbestemmelse

08. januar 2015 af itchfinger (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Tidligere i opgaven har man regnet en modstand i en ledning på 88m til en resistans på 3.6 ohm ved brug af konstanten: 0,0175. Dertil udbytter man til en platin ledning (0,090) og en længde på ca 17m.

ledningen bliver nu varmet op til 385 grader celcius og skal nu finde start temperaturen når slut modstanden ligger på 9,4 ohm. Hvordan kan jeg gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

                       R_{t2}=R_{t1}(1+\alpha \cdot \Delta t)

                       \Delta t=\frac{R_{t2}-R_{t1}}{R_{t1}\cdot \alpha }

\alpha _{Pt}=0,0038\; C^{-1}


Svar #2
08. januar 2015 af itchfinger (Slettet)

Tusind tak :)

Skriv et svar til: En lednings temperaturbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.