Matematik

retvinklet trekant

08. januar 2015 af awvi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen,

Jeg prøver at løse denne opgave for at lære nye metoder, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man gøre.  Kan en hjælpe mig og vise hvordan 

Figuren viser i en retvinklet trekant ABC er BC = 6. det oplyses, at arealet af trekant ABC er 24.

a) bestem AC og AB

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af LeonhardEuler

Hvad er siden BC i trekanten? En katete eller hypotenusen?


Svar #2
08. januar 2015 af awvi (Slettet)

Det er en katete, jeg kan godt ligge et billede af trekanten hvis det er :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2015 af LeonhardEuler

En trekants areal er givet ved

        A = 1/2 • h • G 

     Du kender A og G. Nu kan du isolere h (som er den anden katete) i ligningen 

       24 = 1/2 • h • 6 

Når du har fundet h, som er den anden katete, har du længderne af begge kateter. Heraf kan du let finde længden af hypotenusen vha. Pythagoras sætning. 


Svar #4
08. januar 2015 af awvi (Slettet)

jeg forstår det virkelig ikke, kan du ikke forklar det på en anden måde

hvad mener du med at isolere h og hvordan kan man finde h?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2015 af LeonhardEuler

       24 = 1/2 • h • 6 

Løs ligningen med hensyn til h. Du har da lært at løse ligninger, vel?


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.