Fysik

Fællestemperatur

09. januar 2015 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal beregne fællestemperaturen for is og vand.

m vand = 0,1 kg

m is = 0,0236 kg

temp. vand = 24,5 grader

temp. is = -18,7 grader

Er det rigtigt at:

E afgivet = 0,0236 * 2,10 * (-18,7-x)

E modtaget = 0,100 * 4,18 * (x-24,5)

?

Hvis ja, hvordan solver man så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af mathon

Du  mangler smeltningsleddet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af mathon

opvarmning af is til smeltepunktet + smeltning af is + opvarmning af smeltevand  =  afkøling af vand

  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left ( 0,0236\; kg \right )\cdot \left ( 2\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( 18,7\; C \right )+\left ( 0,0236\; kg \right )\cdot \left ( 334\; \frac{kJ}{kg} \right )+\left ( 0,0236\; kg \right )\cdot \left ( 4,2\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot x=
                                                                                                         \left ( 0,100\; kg \right )\cdot \left ( 4,2\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left (( 24,5\; C)-x \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af mathon

                 solve(.0236*2*18.7+.0236*334+.0236*4,2*x=.1*4.2*(24.5-x),x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2015 af mathon

                 solve(.0236*2*18.7+.0236*334+.0236*4,2*x=.1*4.2*(24.5-x),x)          0 < x < 24,5
 


Skriv et svar til: Fællestemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.