Matematik

bestem vinkler HJÆLP

09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af opgave B i vedhæftet billede. :-/ Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af Therk

Hint: Du kan finde siden ED med oplysningen om sidelængden AD og BC. Brug nu sinus og cosinus til at finde de to vinkler: I en retvinklet trekant er

\begin{align*}\sin(\text{vinkel}) &= \frac{\text{modst\aa ende}}{\text{hypotenusen}} \\ \\ \cos(\text{vinkel}) &= \frac{\text{hosliggende}}{\text{hypotenusen}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Heptan

Vinklen C i firkant ABCD er summen af vinkel DCE og den rette vinkel i rektanglet.


Svar #3
09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Hvordan skal jeg bruge sin eller cos til at finde ud af hvor mange grader c og d er? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2015 af Heptan

Du kender jo sidelængderne (også kendt som den modstående/hosliggende katete samt hypotenusen)


Svar #5
09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

jamen jeg kender kun 1 af dem, så kan kun bruge sin og så vil begge vinkler jo bare blive samme  grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2015 af Soeffi

|DE| =145cm - 60cm = 85cm

|AB|2+|DE|2 = (170cm)2

Vedhæftet fil:geometri1559779rettet.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2015 af Soeffi

170cm·sin(C-90º)= 85cm ⇒

C-90º = Arcsin(85/170) ⇒

C = 90º +  Arcsin(85/170)


Svar #8
09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Øv forstår det ikke rigtig :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2015 af Heptan

Linneaalbrechtsen, du kender da alle siderne??


Svar #10
10. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Undskyld ja, havde ikke tænkt så langt at AB var samme længde som EC hihi :-D. 


Skriv et svar til: bestem vinkler HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.