Matematik

Potensfunktion

12. januar 2015 af Karp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet en fil fra en opgave jeg skal lave, og vi lige vide, om der er nogen der kan sige mig om mit resultat til a er rigtigt: 
31,03 • x0,5042 ?

Vedhæftet fil: tabel.png

Svar #1
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

og at vokser med 20 %?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2015 af SuneChr

Jeg får
M (x) = 31,618·x0,5
og
M (x) vokser med (1,50,5 - 1)·100% ≈ 22,47%
når x vokser med 50%


Svar #3
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

ok, tak! havde ikke taget det andet 2 tal med der. Så 22 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af mathon

         1+r_{y}=\left ( 1+r_x \right )^a

         r_y=\frac{p_y}{100}=\left ( 1+r_x \right )^a-1

         p_y=\left (\left ( 1+r_x \right )^a-1 \right )\cdot 100

         p_y=\left (1,50^{0,5042}-1 \right )\cdot 100


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2015 af Soeffi

#0

Hej. Jeg har vedhæftet en fil fra en opgave jeg skal lave, og vi lige vide, om der er nogen der kan sige mig om mit resultat til a er rigtigt: 
31,03 • x0,5042 ?

Hvordan regnede du det ud?


Svar #6
13. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

 a = \frac{log\frac{y_{2}}{y_{1}}}{log\frac{x_{2}}{x_{1}}} 

b= \frac{y_{1}}{x_{1^{a}}}

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2015 af SuneChr

# 6
Nej, der skal laves potentiel regression på  a l l e  dataene i skemaet # 0.
Derved fås forskriften i # 2.


Svar #8
13. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

altså 0, 8, 13, 13, 9, 7?

        0, 19, 28, 25, 16, 12? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Tabellen er givet i opgaven:

x:   40   48   61   74   83   90
y:  200 219 247 272 288 300

Det er tallene i denne tabel man laver regression på med en potensmodel.


Svar #10
13. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

ja, det ved jeg. Jeg misforstod. Hvad er så regression?  


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er en matematisk proces, hvor man ved mindste kvadraters metode bestemmer den potensfunktion, der bedst passer til tabellens data. Det kan gøres i Excel eller med en del lommeregnere.


Svar #12
13. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

Ok, men hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det må du kunne læse dig til i manualen til dit CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.