Matematik

Brøkeksponent

13. januar 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg har et spørgsmål omkring følgende:  5*5^(2*(1/4))/(5*sqrt(5))

Jeg ved at svaret skal give 1 - men hvordan forkorter jeg den yderligere?  Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af PeterValberg

Altså

\frac{5\cdot 5^{\left(2\cdot\tfrac14\right)}}{5\cdot\sqrt{5}}

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

nej 5 * 5^ 2/4   divideret med 5 * kvadrat 5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af PeterValberg

Forkort brøken med 5 først.

Der er en potens-/rod regel, der "siger"

\sqrt[n]{a^m}=a^{\left(\tfrac{m}{n} \right )}

Hvis du (i tælleren) anvender denne regel, så skulle resultatet "give" sig selv.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen :)


Svar #5
13. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Eller forstår det ikke helt kan du muligvis uddybe det ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2015 af PeterValberg

5^(2/4) = 5^(1/2) = √5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
13. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Ok mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2015 af Soeffi

#2 Mener du 

\frac{5\cdot 5^{\frac{1}{2}}}{5\cdot\sqrt{5}}=1?


Skriv et svar til: Brøkeksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.