Matematik

Analytisk plangegeometri

13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Denne opgave synes jeg er svær, er personlig hel blank, og ved ikke hvordan man regner det ud. ER DER NOGEN SOM VIL VISE HVORDAN MAN GØR? SE BILLEDE

Vedhæftet fil: whoops.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vektoren BC .Linien skal gå gennem punktet A og have tværvektoren BC^ som normalvektor.


Svar #2
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du kender jo koordinater til de tre punkter A(5,3) , B(-1,2) og C(6,-4) . Beregn så vektoren BC og dernæst dens tværvektor BC^ .

        BC = OC - OB .


Svar #4
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Hvad er oc?


Svar #5
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

og OB?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Vektorerne OB og OC er derfor stedvektorer til punkterne B og C. En stedvektor til et punkt har samme koordinatsæt som punktets koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2015 af Heptan

#4 #5 Det er vektoren der går fra origo (altså nulpunktet) til punktet C hhv. B.

Caps Lock er desuden knappen, der gør små bogstaver store.


Svar #8
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Jeg ved jo ikke hvilket tal som er begyndelsespunktet.. osv. Hvordan ser du det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2015 af Heptan

#8

Nul er et godt bud.

Det er, O(0,0)


Svar #10
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Altså vi skal finde BC. Så det er BC = OC - OB= (0,0)??

Nu mangler jeg at vide hvilke tal som er C og B?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man finder koordinaterne for vektoren BC ved at trække B's koordinater fra C's koordinater, som det er udtrykt i

        BC = OC - OB

              = [6 ; -4] - [-1 ; 2] = [6+1 ; -4-2] = [7 ; -6]


Svar #12
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Hvordan skal ligningen se ud, er det bar 7:-6 eller (fx)=7x-6?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej. Beregn så tværvektoren BC^ ; denne er en normalvektor til den søgte linie.

En linie gennem punktet (x0 , y0) med normalvektor n = [a ; b]  har ligningen

        a·(x - x0) + b·(y - y0) = 0


Svar #14
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Hvilke tal sætter du så ind, på hver plads?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det hele er jo forklaret. (x0 , y0) er et punkt på linien, dvs her punktet A's koordinater, mens n = [a ; b] er en normalvektor til linien, dvs her vektoren BC^ .


Svar #16
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

vi ved hvad n er men ikke x0 og y0 er ikke helt lige med


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Prøv at genlæse #15: (x0 , y0) er punktet A's koordinater.


Svar #18
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

så må det være 5,3


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, punktet A har koordinatsættet (5;3) .


Svar #20
13. januar 2015 af mkdkekm (Slettet)

Men skal det forstås at x0 er 5 og y0 er 3?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.