Matematik

Vektor- hjælpppp

14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med opgave 3?

filen er vedhæftet forneden


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:linje_punkt_plan.png

Svar #2
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

Nogle som kan hjælpe?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem en normalvektor n for planen α . Punktet Q er skæringspunktmellem linien gennem Q med retningsvektor n og planen α .

b) Find koordinatsættet for et punkt P0 på linien, for eksempel punktet svarende til parameterværdien t = 0 . Vis, at punktet P0 ligger i planen α . Vis dernæst, at en retningsvektor for linien er ortogonal til planens normalvektor n .

c) Opstil et udtryk for afstanden d(t) fra punktet P til et punkt på linien bestemt ved parameterværdien t. Find minimum for funktionen d(t).


Svar #4
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

Andersen kan du hjælpe mig endnu mere, forstår ikke noget af det, er helt blank :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad forstår du ikke i forklaringen?

a) En normalvektor for planen α er n = [2;-2;1] . Punktet Q ligger på linien gennem P(5;1;20), dvs. der findes et reelt tal s, så at

        OQ = OP + s·n = [5;1;20] + s·[2;-2;1]

og punktet Q ligger også i planen α, dvs.

        2·(5+2s) -2·(1-2s) + 1·(20 + s) = 10

Løs nu denne ligning i s og find derved koordinatsættet for punktet Q.


Svar #6
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

okaa taak andersen

kan du også hjælp med opgave b :)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at følge vejledningen i #3. Hvor går du i stå der?


Svar #8
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

går i ståå fra starten af andersen


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder et punkt på linien l ved at vælge en værdi for parameteren t. Det simpleste er at sætte t = 0 , så man direkte aflæser det faste punkts koordinater  P0(7;1;-2) . Vis nu, at dette punkt ligger i planen α ved at vise, at punktets koordinatsæt tilfredsstiller planens ligning. Aflæs derefter en retningsvektor r for linien, og vis, at denne retningsvektor er ortogonal til planens normalvektor n .


Svar #10
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

Forstår ikke helt, hvor dan jeg findet et punkt


Svar #11
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

Okaa så eg har det punkt, som jeg skal bevise ligger i planen


Svar #12
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

skal jeg så sætte koordinaterne ind i ligningen for planen a??


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Liniens parameterfremstilling frembringer punkterne på linien, når parameteren t gennemløber alle de reelle tal. Vælger man en bestemt værdi for t får man koordinatsættet for et bestemt punkt på linien, nemlig punktet hørende til parameterværdien t. Vælger man t = 0 får man koordinatsættet for punktet P0 hørende til parameterværdien t = 0

              (x;y;z) = (7;1;-2) + t·(3;2;-2)

        P0: (x;y;z) = (7;1;-2) + 0·(3;2;-2) = ...


Svar #14
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

okaa kan taak

kan det passe at i opgave a, at svaret er -2?? altså koordinatsættet


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man skal bestemme koordinatsættet for punktet Q. I rumgeometri har et koordinatsæt 3 koordinater. Det er vist parameterværdien s i ligingen i #5, som du har fundet. Beregn så punktet Q's koordinatsæt.


Svar #16
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

ejj forstår det virkelig ikke, hvad er det tal som jeg har fundet..altså s= -2 .. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er jo parameterværdien for det punkt på linien gennem P vinkel ret på planen α, der også ligger i planen α, jvf. #5. Dette punkt er punktet Q, dvs. den vinkelrette projektion af P på α.


Svar #18
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

jaa men så skal jeg finde koordinatsættet??? hvordan går jeg videre 


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Indsæt den fundne værdi for s i parameterfremstilling for OQ i #5.


Svar #20
14. januar 2015 af Latiifahansen (Slettet)

 OQ = OP + (-2)·n = [5;1;20] + (-2)·[2;-2;1] 

sådan der


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.