Matematik

Logaritmer

14. januar 2015 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

log(x^(2^-n)) = 2-n * log(x) 

Hvordan man bevise denne formel

Man ved at:

x = log(ax

Hvordan kommer jeg så videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2015 af SuneChr

Nej,   log (ax) = x·log a


Svar #2
14. januar 2015 af Sejedansk (Slettet)

Hvordan vil du så bevise formlen overfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2015 af Heptan

Benyt udtrykket i #1 idet

a = x       og       x = 2-n

(ved godt det er lidt forvirrende)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2015 af SuneChr

\log \left ( x^{2^{-n}} \right )=2^{-n}\log x
Eksponenten til x hedder 2-n


Svar #5
14. januar 2015 af Sejedansk (Slettet)

Hvorfor hedder eksponenten til x 2-n, hvor ved du det fra? 

Kan man bevise dette?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sådan har du jo formuleret opgaven i #0 med log(x^(2^-n)) .

Man ved, at log(xa) = a·log(x) , og her er a = 2-n .


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.