Fysik

Ægstørkningsprojekt

15. januar 2015 af ksdkad - Niveau: C-niveau

Hej alle SP'ER. Min klasse og jeg er i gang med et ægstørkningsprojekt. Formålet er at størkne et æg, uden at vandet når sit kogepunkt. Har i nogle ideer til hvordan ægget skal størkne uden at koge det?

TAK PÅ FORHÅND!

- Heey


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg mener, at "have læst", at æggehviden størkner ved omkring 75C, mens blommen størkner ved omkring 79C. ( Google det ). Så hvis du varmer vandet op til 80C, og lader ægget ligge længe nok i vandet, ( 30 - 45 min ) skulle det kunne lade sig gøre.

Hvis ikke, har disse bjergbestigere, der bestiger Mount Everest et problem med hård/blød-kogte æg.


Skriv et svar til: Ægstørkningsprojekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.