Matematik

Ligninger med x^2

15. januar 2015 af tenebrex (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en aflevering til Matematik B hvor jeg har denne ligning jeg skal løse: 3x^2 = 2x^2 + 1

Jeg har forsøgt at regne den ud på flere forskellige måder, både som en almindelig ligning og en andengradsligning, men jeg kan bare ikke se mig ud af den. Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde løsningen eller bare evt. sende mig i den rigtige retning?

Jeg vedhæfter et billede af ligningen som den står i min aflevering.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af mathon

              3x2 = 2x2 + 1

              3x2 - 2x2 = 1

              x2 = 1

              x = ±1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2015 af PeterValberg

3x^2=2x^2+1

3x^2-2x^2=1

x^2=1

x=\pm\sqrt{1}

x=....\quad\vee\quad x=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. januar 2015 af tenebrex (Slettet)

tusind tak for svarene! Så var det første jeg havde gjort tæt på at være rigtigt :)


Skriv et svar til: Ligninger med x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.