Matematik

Isoler c

15. januar 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey, jeg skal isloere c i dette udtryk: -2*b/c = a-b-2a

Kan jeg godt bare sige: -2 : -2 * b/c = a-b-2a : -2

Også derefter sige: b/c * b = a-b-2a : -2 * b 

Som så giver: c = a-b-2a : -2 * b

Kan jeg godt gøre det sådan? Eller er jeg helt gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Start med et reducere højresiden lidt

        -2·b/c = -a-b

Gang med -1 på hver side

         2·b/c = a+b

Gang med c på hver side

         2·b = (a+b)·c

og divider med (a+b) på hver side

        c = 2b/(a+b)


Svar #2
15. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

#0

Hey, jeg skal isloere c i dette udtryk: -2*b/c = a-b-2a

Kan jeg godt bare sige: -2 : -2 * b/c = a-b-2a : -2

Også derefter sige: b/c * b = a-b-2a : -2 * b 

Som så giver: c = a-b-2a : -2 * b

Kan jeg godt gøre det sådan? Eller er jeg helt gal på den?

Altså den så oprindeligt sådan her ud: 2*(a-b/c) = a-b

Og så kom jeg til her, og vidste ikke hvad jeg skulle gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så er det stadig korrekt i #1. Dit forslag i #0 er ikke korrekt.


Skriv et svar til: Isoler c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.