Matematik

Isoler C

16. januar 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvis jeg skal isolere c i dette udtryk, hvordan skal jeg så gøre?

2*(a-b/c) = (a-b)/c


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af hesch (Slettet)

2*(a-b/c) = (a-b)/c       =>

2(ac-b) = a-b             =>

2ac-2b = a-b             =>

2ac = a+b                =>

c = (a+b)/2a


Svar #2
16. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Hvordan får du c væk i det ene led, men ikke i det andet? (De to første?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2015 af hesch (Slettet)

2*(a-b/c) = (a-b)/c       =>       ( gang med c, begge sider )

2(a-b/c)*c = (a-b)/c * c      =>

2*( (a-b/c)*c ) = (a-b)     =>    ( gang c ind i parentes, venstre side )

2(ac-b) = a-b             =>


Svar #4
16. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Og hvordan fjerner du så 2b (2ac-2b = a-b)?

- Undskyld hvis jeg er umulig?


Svar #5
16. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Nvm, fandt ud af det :-) Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Isoler C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.