Matematik

Hjælp til trekant i planen

16. januar 2015 af 96krebs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet punkterne A(-4,3) , B(5,1) og C(-2,-1), der udspænder trekant ABC

Bestem sider og vinkler i trekant ABC og evt. hvordan man gør i TI-nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2015 af mathon

Siderne bestemmes som længderne af vekorerne

                            a=\left | \overrightarrow{BC} \right |     b=\left | \overrightarrow{AC} \right |     c=\left | \overrightarrow{AB} \right |

                           \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )
                           \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                           \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Skriv et svar til: Hjælp til trekant i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.