Matematik

Kan nogen hjælpe med disse opgaver? :)

18. januar 2015 af BeintaM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Alle stykkerne er fra "Matematik HF TILVALG" af Ib Axelsen, Lis Bøttcher og Hans Jørgen Schrøder
 

Stykkerne er 740, 741, 749, 751 og 743. Jeg håber nogen kan hjælpe mig med nogle af opgaverne ella bare nogen småting, fordi jeg har virkelig brug for det. :)  

Nogle af opgaverne lyder således

740: Løs Ligningssystemet

x-2y+2=0

3x+y-5=0

såvel geometrisk som ved beregning

742: Løs ligningssystemet geometrisk

y+2x=1

x+2=0

743: Vis at x^2-4x+y^2+10y+22=0

Bestemmer en sirkel i kordinatssystemet. Bestem centrum og radius for denne sirkel

Tak på forhånd. Det er kun nogle af stykkerne der er skrevet ned, men det ville hjælpe mig såå meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af mathon

740:
            Geometrisk:
                                         x-2y+2=0
                                         3x+y-5=0

                                          y=\frac{1}{2}x+1
                                          y=-3x+5
     indtegn i et sædvanligt koordinatsystem og aflæs skæringspunktet.

            Beregning:
                                   I:      x-2y+2=0 ⇔ x=\left (2y-2 \right )     som indsættes i II
                                  II:     3x+y-5=0

                                 II:      3\cdot \left ( 2y-2 \right )+y-5=0    hvoraf y kan beregnes

            Den beregnede y-værdi indsættes i I\! \! : \; \; x=2y-2   hvoraf x kan beregnes

De to forskellige metoders resultat skal naturligvis stemme overens.
                                 

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2015 af mathon

743
        x- 4x = (x-2)2 - 4

        y+ 10y = (y+5)2 - 25


Skriv et svar til: Kan nogen hjælpe med disse opgaver? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.